17.03.2022

Voihan W.O.W. ja muut sisaret!

 

Naisten päivä oli ja meni tuossa hetki sitten, ja kyseisenä päivänä automankassa soi nostalgisesti Pat Benatar. Jäin siinä sitten miettimään kaikkia niitä neitokaisia, jotka suhaili 80-luvulla hard rockin, popin, new waven ja kukapahan minkäkin kimpussa.

Ensimmäisenä mulle tuli mieleen siinä ajellessa W.O.W eli Wendy O. Williams. Nuorna poikana kun Suosikki-lehdestä ensimmäisen kerran näki sen kuvan, niin kyllähän sitä pysähtyi hetkeksi äimistelemään, että no nythän on, perkele.

En nyt löydä tähän tekijänoikeudetonta kuvaa, mutta käykää ite kattomassa Googlesta.

Lyhyesti: kermavaahdolla peitelty keesipää, jolla  rintaliiveinä oli nännien päälle sijoitetut sähköteipin palaset.

Muusikillisestihan tästä ei kukaan tienny silloinkaan mitään, eikä tiedä varmaan nytkään. Lemmyn kanssa pyörivät paljolti, ja tekivät kimpassa sinkunkin. Plasmatics-nimisessä punkbändissä hoiti päärääkymisen ja sooloalbumejakin duunaili. Strippas, ja kai vähän pornoilikin.

Hämmennystä ainakin sai aiheutettua. 1949 oli syntynyt, ja kuoli "omiin ampumahaavoihinsa" 1998.

Tämmösen sinkun Lemmyn kanssa pusasivat. Ei  välttis erota lauluista kumpi on kumpi…

 


Sitten juolahti mieleen The Runaways.

Enstennäki, tietysti, Lita Ford. Lontoosta lapsena New Yorkiin muuttanut, ja 16-vuotiaana Runawaysiin liittynyt kitaristikimuli. 1979 aloitti soolouransa.

Yhdeksän soolo albumia on rustannu, joissa mukana erittäinkin nimekkäitä muusikoita. Tämä on varmaan se tunnetuin hänen numeroistaan: duetto Ozzyn kanssa. Näistä jo saa tolkun, että kumpi on kumpi…

 

 

Toistennaki Runawaysista tulee mieleen sitten se toinen ja nimekkäämpi eli “ I Love Rock´n´Roll” Joan Jett.

Arrows yhtyeeltä lainasi mainitun rallin ja aloitti sillä melko menestyksekkäästi soolouransa. Seitsemän viikkoa oli Billboard HOT 100 –listan ykkösenä.

Hirmu työteliäs ollut aina – ja on edelleen! Edelleenkin mm. rundailee ahkerasti. Ja hei, fennomaaneille knoppi: Sami Yaffahan soitti myös muutaman rundin The Blackheartsissa!

Tässä yksi Joan Jett -styge nuoren Luigi-herran lempparilistalta…

 

 

Ei siinä montaa korttelia kerinny ajella, kun päähän pätkähti yhtye nimeltään Vixen. Mimmit, jotka näyttivät ihan Poisonin jätkiltä! xD

Ostin ihan omaksi silloin tämän debyytin vuonna 1988. Richard Marxilla oli erittäin voimakkaasti näppinsä pelissä tämän yhtyeen alku-uran tuottamisen kanssa, kirjoittipa yhtyeen ensimmäisen hitinkin. Richardhan möi itse samaan aikaan ihan höpstsiljardeja omia levyjään. (Eihän tartte selventää kuka on Richard Marx, eihän?)

Mutta reilun miltsin se möi tämäkin kun ilmestyi:

 

 

Ja sitten se tulvaportti pääkopassa aukesi. Näitähän alkoi tulla mieleen niin hervoton määrä, näitä “kasarikissoja”, että ei tässä riitä kenkään aika nyt kaikkia tähän blogiin perkaamaan.

Mutta Wilsonin sisaruksia ei silti voi olla olla mainitsematta, kun aihe on nyt kerran tämä.

Ann Wilson meni 1970 laulajaksi Heart-yhtyeeseen, joka herravarjele kun Wikistä tarkastin, on perustettu jo vuonna 1963!

Siskonsa Nancy liittyi orkesteriin vuonna 1974 kitaristiksi. 

Linkitän tähän tämmösen jonkun fanin tekemän mageen videon sisarusten edesottamuksista.

Ja voi veljet tuo laulusoundi.
 

 

Tämä on myös pakko linkittää, jos tätä joku ei ole vielä nähny! Led Zeppelin -tribuutti Kennedy Centeristä jokunen vuosi sitten. 

Tässä on vielä hieno tarina siitä, kun Zeppelinin jäbät kutsuivat tähän tapahtumaan omia tärkeitä vieraitaan. No, konserttipäivän aamuna nää tajusivat, että ei helvetti, kutsuiko kukaan Jasonia (John Bonhamin poikaa) tähän tapahtumaan?

Jason kumminkin soitti pannuja ainoassa Led Zeppelinin paluukonsertissa Celebration Day 2007.

Funtsivat siinä että nyt on kardinaaliluokan emämunaus tässä tapahtunut. Hieno ähäkutismi ja ylläri on herroille tässä luvassa. Vahva kanalihavaroitus, huh huh mitä touhua…
 

 

Luigi Benzininä kun täällä anonyymiyden aallokossa näitä kirjoittelen, ja kun tuli tämmönenkin pätkä mieleen tuosta Heartista, niin löytyipä tällanen video. Siinä saattaa jossain kohtaa itse Luigi-setäkin vilahdella. Ei siitä sen enempää ;)
 

 

Mitä sitten tapahtui, siitä kuulette ensikerralla. (Mistä tv-ohjelmasta?)

Palataan!
Slava Ukraini!
- Luigi

Muuta blogistamme

Äetsäläinen modulaatiosukka!

26.04.2022

Tässä kohtaa alkaa tuo vappu rysähdellä niskaan, niin katotaas saadaanko tunnelmaa kohotettua hieman erikoisesti jopa musiikin teorian kautta.

Lue lisää

Sooninen temppeli

13.04.2022

Tämä blogi ei otsikostaan huolimatta kerro tiibetiläisten tantramunkkien kulhohoidoista, vaan ihan jostain toisenlaisesta sooniseta, vähän ärhäkämmästä sielun ja mielen hoidosta.

Lue lisää

Links und vinks #4

30.03.2022

Vähän on nyt Luigilla ideat vähissä, niin laitan teille linkkejä ja vinkkejä taas tulemaan sellasista mitä ette nyt ihan välttis tiedä tai ole kuulleet.

Lue lisää

1983 Never Forget #2

14.02.2022

Niinkuin edellisessä blogissa mainitsin, en voi olla käymättä läpi myös kevyempää, mutta silti rokkaavaa vuotta 1983.

Lue lisää

1983 Never Forget!

11.02.2022

Ei mahda olla todellistakaan juuri 1983 vuoden aikana ilmestyneet musiikilliset julkaisut. Jopa järjenvastaiselta tuntuva kattaus aivan klassikoiksi muodostuneita albumeita.

Lue lisää

Tahallista peliä! Ruotsalaista vi**uilua!

26.01.2022

Katsastus-elokuvasta lainatulla nerokkaalla, mutta lyhyellä tuskailulla jatkan siitä mihin viimeksi jäin.

Lue lisää

Gotta Get Some Action, Now!

12.01.2022

2000-luvun vaihteessa ilmaantui tämmönen termi, ehkä tunnetummin Scandinavian Action Rock. Muutamat ruotsalaiset bändit tartuttivat kyllä tyylinsä suotuisasti muutamiin naapureihinkin.

Lue lisää

Merry X-Mosh!

08.12.2021

Hou Hou! Luigi-setä toivottaa oikein napakkaa joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille obligatorisesti!

Lue lisää

AOR – aikuisten oikeeta rokkia!

01.12.2021

Kyllä kuuluu tämä musiikkityyli vahvasti ainakin Luigi-sedän kasariuteen, ja selkeästi ansaitsee aivan ikioman sijansa.

Lue lisää

Links and vinks #3

23.11.2021

Juolahti tässä taasen mieleeni muutama kasarille haiskahtava yhtye ja musiikkinumero, eli laitetaas taas tämmönen linkit&vinkit -blogi taas tähän väliin.

Lue lisää

Lyödään lisää, ja kovemmin!

17.11.2021

Luigin rumpali-spesiaali osa 2.

Lue lisää

Rumpuja lyödään, niitä ei painella!

10.11.2021

Rumpalistit ovat jääneet kyllä nyt turhan vähälle huomiolle. Puretaas nyt vähän Luigi-sedän tuskaa näiltä osin.

Lue lisää

Uudo on numero yksi!

02.11.2021

Tilanne oli Luigi-sedän nuoruudessa kumminkin se, että Udo ja Accept oli bändeistä jossain vaiheessa ylivoimaisesti numero yksi.

Lue lisää

Urbaania tuhomusiikkia!

27.10.2021

Thrash on engelskaa ja tarkoittaa `piestä` tai `hakata` (kepillä, ruoskalla yms.) Ei siis “roskametallia”.

Lue lisää

Vieläkin mie siusta tykkään

20.10.2021

Luigistakaan ei ole tuossa vaiheessa vielä ollut edes ajatusta olemassa, kun viiksiniekka Rudolf Schenker jo polki pumppua pystyyn!

Lue lisää

Spiidii!

13.10.2021

Jos ei toimittajat näitä tyylilajeja keksi, niin muusikot sitten itse.

Lue lisää

Luigin linkit no:2

05.10.2021

Tää on nyt jatkoa edelliselle blogille ihan siitä syystä, että unohtu muutama hyvä linkkivinkki.

Lue lisää

Maybe famous, but never heard (?)

29.09.2021

Tällä kertaa tulee tällänen "Luigi-sedän linkkivinkit” -tyylinen ratkaisu. Pudottelen tähän kaikenlaisia linkkejä bändeihin, joita ette ehkä välttämättä ole kuulleet.

Lue lisää

Termosta pulloon, vuorenpeikot!

22.09.2021

Pari sanaa Senjutsusta (vielä sittenkin) ja sitten asiaan: Peer Günt! Jipii jipii!

Lue lisää

Tohtorismies, samurai ja pedon lukemat

14.09.2021

Uuden Iron Maidenin levyn kannessa Eddie touhuaa samuraina, mutta tiesitkö että samuraihommista ammennettiin jo Piece Of Mind-levyllä?

Lue lisää

Kuka kiekuu "Burnissa"?

08.09.2021

Tänään käytämme Glenn Hughesia irrallisena ja kömpelönä kirjallisena siirtymätekniikkana ja viittauksena siihen mitä aiotaan käsitellä tällä kertaa.

Lue lisää

Black Star Riders

01.09.2021

Edellisen blogin Sykestelyn johdosta tötöilin yhtenä iltana aasinsillalla ja törmäsin kuulokkeet päässä Scott Gorhamiin.

Lue lisää

Sykes!

24.08.2021

John Sykes, nimittäin. En lähtis aliarvioimaan.

Lue lisää

Texasin kuninkaallinen harmoniajoukkue

17.08.2021

Pysytellään vielä tämän kerran Texasissa, kun sinne kerran edellisessäkin blogissa eksyttiin. King's X – maybe famous, but never heard?

Lue lisää

Texasin teuvohakkarainen

11.08.2021

Varmaan on nämä kaks agenttia jotain kaukaista sukua keskenään.

Lue lisää

Pölyisiä kukkuloita, Dusty Hill!

04.08.2021

Tämä blogi on luonnollisesti omistettu viime viikolla pois nukkuneelle kaikkien tuntemalle pitkäpartaiselle bassohahmolle.

Lue lisää

Lighting strikes!

28.07.2021

Onneksi eräs lukijani (näitä tosiaan lukee joku!) osasi kysäistä "sen jonkun japanilaisen bändin" perään, niin sieltähän se muistilokeroista kaivelemalla löytyi: Loudness!

Lue lisää

Pieni on joskus metallinkin maailma

21.07.2021

Jos tuntuu pieniltä kuviot täällä härmässä, niin ei ne isot ole tuollakaan Kaliforniassa. Anyways, hyvää syntymäpäivää Martinin Jimille!

Lue lisää

Coverin kaverit, ja alkuperäisten liputtajat!

16.06.2021

“Pitikö tuotakin mennä sorkkimaan”, “alkuperäinen on niin paljon parempi”, “olisivat nyt antaneet olla”, “mutta tämähän on parempi kuin alkuperäinen!”... jne. Loputon keskustelun ja kiistan aihe, ja jossain määrin ihan viihdyttävääkin ajanvietettä ja -kuluketta!

Lue lisää

Voi Mikkeli, en paremmin sano!

16.06.2021

Heti kun silmänsä saa auki, niin aivan samalla sekunnilla pyörähtää myös aivo-jukebox käyntiin. Se kun saattaa se soittolistaton beelsebubin aamuradio rajuimillaan olla jostain Ritva Oksasesta Arja Saijonmaan ruotsinkieliseen tuotantoon.

Lue lisää

Muodoltaan taivuteltua sateenkaarta!

15.06.2021

Jäi tuosta ensimmäisestä blogista mielenpäälle pyörimään tollaset vähän rapsakammat autoilubiisit, niin sitäpähän myöten tuolta alitajunnasta paukahti tämmöinen Rainbow:n kipale albumilta Bent Out Of Shape.

Lue lisää

Pyhä sukeltaja sentään!

28.03.2021

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

Lue lisää