11.08.2021

Texasin teuvohakkarainen

…eli Ted Nugent. Mistäkö moinen vertaus? No, tää virtuoosi loihe lausumaan kovaan ääneen julkisesti, että ihan on hallituksen salajuonia ja höpötyksiä nämä tämmöset virukset, että älkää vaan missään nimessä rokotetta menkö ottamaan.

Sitten kumminki itse sairastu koronaan omien sanojensa mukaan niinkin tuhdisti, että hyvä kun ei heittänyt mansikkaa takkaan. Mutta silti edelleen kieltää koronan, ei aio ottaa mitään rokotteita, eikä suosittele muillekaan, koska hallituksen salajuonia ja höpötyksiä.

Samaan aikaan tämä toinen manageri Brysselissä tuumaa Ylen haastattelussa, että tiede elää omaa elämää, ja myö normaalit ihmiset täällä tätä omaa elämää. Meillä on taivaan isä joka säätää nämä säät, että ihan on EU:n ja hallituksen salajuonia ja höpötyksiä nämä tämmöset ilmastonmuutokset.

Varmaan on nämä kaks agenttia jotain kaukaista sukua keskenään.

Ihan voivat päikseen vaihtaa näitä ajatelmiaan, niin ei äkkinäinen kyllä huomaa yhtään kumpi näistä kekruuseista on asialla.

Mites tämä, Luigi-herra, liittyy kasari musaan?  No sitäpä tässä ihmetellään. Meinaa hyökätä taas vähän länkytyksen puolelle...

Vaan liittypähän sen verran, että toinen näistä sentään on melko kova jannu, ja ainakin ollut, kuusikielisen varressa.

Sepä se oliskin jos  viitasaarelainen pintajytämies Teuvo tekisi saha levyn! Kelatkaas :D Älkää vaan helvetissä kertoko sille moista aivopierua, muuten on kohta EP kaupoissa.

No niin, nyt &€%#ttu asiaan, mister Bensa Luigero. Musa on kumminkin musaa. Enkä puhu nyt Nugentin soolo tuotannosta ja Cat Scratch Feverista, vaan tästäpä yhdenkin sorttisesta superbändistä Damn Yankeesista

Tämä oli varsinkin rapakon toisella puolella melko nimekäskin super-kokoonpano. Tässä oli ukkoja Styxistä, Night Rangerista, ja tästä Yankees-kokoonpanosta rumpali siirtyi sittemmin Lynyrd Skynyrdiin. Nin, ja joukon jatkeena tietenkin tämä yksi kuvernöörimme Nugent. 

Lyhyen olemassaolonsa aikana tekivät kuitenkin tällä kokoonpanolla pari todella hyvin kaupaksi käynyttä levyä, ja pitkän 18 kuukauden rundin pitki poikin palloa. Meillä täällä härmässä tämä jäi ehkä isommalta yleisöltä vähän katveeseen, tämä yhtye.

Tähän linkitän nyt näiden tunnetuimman schlaagerin. Peruspotilaskin ehkä tietää tämän medium-kypsän slovarin. Miksikö linkitän? Siksi kun on niin hyvä ralli. Aivan iskemättömän hyvä tuo kertosäkeen melodia! 
Ja todella tiukasti raapii soolossa luuttua Texasin teuvohakkaraisemme. Ihan Slashiltä meinaa kuulostaa… minusta ainakin!

Ja on kyllä ihan mahtava  ameriikan kasarikorni tämä video, huh huh! :D

Herkempien kantsii ehkä ottaa pelkkä audio lähestyminen tähän, niin ei mene hyvä kertsi pilalle:

 

Damn Yankees pääsi myös todella monen ison elokuvan soundtrackille. Tämä kipale oli jossain, ja taitaa olla myös se toiseksi tunnetuin ralli samalla. Eikä yhtään pöllömpi renkutus, tämäkään!

Siitäpä kuvaa ja tunnelmaa.

Ensi viikkoon.

Have mercy!

- Luigi

 

 

Kasarikeskiviikko-blogi

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Muuntaja666:n Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

 

Muuta blogistamme

Äetsäläinen modulaatiosukka!

26.04.2022

Tässä kohtaa alkaa tuo vappu rysähdellä niskaan, niin katotaas saadaanko tunnelmaa kohotettua hieman erikoisesti jopa musiikin teorian kautta.

Lue lisää

Sooninen temppeli

13.04.2022

Tämä blogi ei otsikostaan huolimatta kerro tiibetiläisten tantramunkkien kulhohoidoista, vaan ihan jostain toisenlaisesta sooniseta, vähän ärhäkämmästä sielun ja mielen hoidosta.

Lue lisää

Links und vinks #4

30.03.2022

Vähän on nyt Luigilla ideat vähissä, niin laitan teille linkkejä ja vinkkejä taas tulemaan sellasista mitä ette nyt ihan välttis tiedä tai ole kuulleet.

Lue lisää

Voihan W.O.W. ja muut sisaret!

17.03.2022

Automankassa soi nostalgisesti Pat Benatar, ja jäin siinä miettimään muita neitokaisia, jotka suhaili 80-luvulla hard rockin ja kuka minkäkin kimpussa.

Lue lisää

1983 Never Forget #2

14.02.2022

Niinkuin edellisessä blogissa mainitsin, en voi olla käymättä läpi myös kevyempää, mutta silti rokkaavaa vuotta 1983.

Lue lisää

1983 Never Forget!

11.02.2022

Ei mahda olla todellistakaan juuri 1983 vuoden aikana ilmestyneet musiikilliset julkaisut. Jopa järjenvastaiselta tuntuva kattaus aivan klassikoiksi muodostuneita albumeita.

Lue lisää

Tahallista peliä! Ruotsalaista vi**uilua!

26.01.2022

Katsastus-elokuvasta lainatulla nerokkaalla, mutta lyhyellä tuskailulla jatkan siitä mihin viimeksi jäin.

Lue lisää

Gotta Get Some Action, Now!

12.01.2022

2000-luvun vaihteessa ilmaantui tämmönen termi, ehkä tunnetummin Scandinavian Action Rock. Muutamat ruotsalaiset bändit tartuttivat kyllä tyylinsä suotuisasti muutamiin naapureihinkin.

Lue lisää

Merry X-Mosh!

08.12.2021

Hou Hou! Luigi-setä toivottaa oikein napakkaa joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille obligatorisesti!

Lue lisää

AOR – aikuisten oikeeta rokkia!

01.12.2021

Kyllä kuuluu tämä musiikkityyli vahvasti ainakin Luigi-sedän kasariuteen, ja selkeästi ansaitsee aivan ikioman sijansa.

Lue lisää

Links and vinks #3

23.11.2021

Juolahti tässä taasen mieleeni muutama kasarille haiskahtava yhtye ja musiikkinumero, eli laitetaas taas tämmönen linkit&vinkit -blogi taas tähän väliin.

Lue lisää

Lyödään lisää, ja kovemmin!

17.11.2021

Luigin rumpali-spesiaali osa 2.

Lue lisää

Rumpuja lyödään, niitä ei painella!

10.11.2021

Rumpalistit ovat jääneet kyllä nyt turhan vähälle huomiolle. Puretaas nyt vähän Luigi-sedän tuskaa näiltä osin.

Lue lisää

Uudo on numero yksi!

02.11.2021

Tilanne oli Luigi-sedän nuoruudessa kumminkin se, että Udo ja Accept oli bändeistä jossain vaiheessa ylivoimaisesti numero yksi.

Lue lisää

Urbaania tuhomusiikkia!

27.10.2021

Thrash on engelskaa ja tarkoittaa `piestä` tai `hakata` (kepillä, ruoskalla yms.) Ei siis “roskametallia”.

Lue lisää

Vieläkin mie siusta tykkään

20.10.2021

Luigistakaan ei ole tuossa vaiheessa vielä ollut edes ajatusta olemassa, kun viiksiniekka Rudolf Schenker jo polki pumppua pystyyn!

Lue lisää

Spiidii!

13.10.2021

Jos ei toimittajat näitä tyylilajeja keksi, niin muusikot sitten itse.

Lue lisää

Luigin linkit no:2

05.10.2021

Tää on nyt jatkoa edelliselle blogille ihan siitä syystä, että unohtu muutama hyvä linkkivinkki.

Lue lisää

Maybe famous, but never heard (?)

29.09.2021

Tällä kertaa tulee tällänen "Luigi-sedän linkkivinkit” -tyylinen ratkaisu. Pudottelen tähän kaikenlaisia linkkejä bändeihin, joita ette ehkä välttämättä ole kuulleet.

Lue lisää

Termosta pulloon, vuorenpeikot!

22.09.2021

Pari sanaa Senjutsusta (vielä sittenkin) ja sitten asiaan: Peer Günt! Jipii jipii!

Lue lisää

Tohtorismies, samurai ja pedon lukemat

14.09.2021

Uuden Iron Maidenin levyn kannessa Eddie touhuaa samuraina, mutta tiesitkö että samuraihommista ammennettiin jo Piece Of Mind-levyllä?

Lue lisää

Kuka kiekuu "Burnissa"?

08.09.2021

Tänään käytämme Glenn Hughesia irrallisena ja kömpelönä kirjallisena siirtymätekniikkana ja viittauksena siihen mitä aiotaan käsitellä tällä kertaa.

Lue lisää

Black Star Riders

01.09.2021

Edellisen blogin Sykestelyn johdosta tötöilin yhtenä iltana aasinsillalla ja törmäsin kuulokkeet päässä Scott Gorhamiin.

Lue lisää

Sykes!

24.08.2021

John Sykes, nimittäin. En lähtis aliarvioimaan.

Lue lisää

Texasin kuninkaallinen harmoniajoukkue

17.08.2021

Pysytellään vielä tämän kerran Texasissa, kun sinne kerran edellisessäkin blogissa eksyttiin. King's X – maybe famous, but never heard?

Lue lisää

Pölyisiä kukkuloita, Dusty Hill!

04.08.2021

Tämä blogi on luonnollisesti omistettu viime viikolla pois nukkuneelle kaikkien tuntemalle pitkäpartaiselle bassohahmolle.

Lue lisää

Lighting strikes!

28.07.2021

Onneksi eräs lukijani (näitä tosiaan lukee joku!) osasi kysäistä "sen jonkun japanilaisen bändin" perään, niin sieltähän se muistilokeroista kaivelemalla löytyi: Loudness!

Lue lisää

Pieni on joskus metallinkin maailma

21.07.2021

Jos tuntuu pieniltä kuviot täällä härmässä, niin ei ne isot ole tuollakaan Kaliforniassa. Anyways, hyvää syntymäpäivää Martinin Jimille!

Lue lisää

Coverin kaverit, ja alkuperäisten liputtajat!

16.06.2021

“Pitikö tuotakin mennä sorkkimaan”, “alkuperäinen on niin paljon parempi”, “olisivat nyt antaneet olla”, “mutta tämähän on parempi kuin alkuperäinen!”... jne. Loputon keskustelun ja kiistan aihe, ja jossain määrin ihan viihdyttävääkin ajanvietettä ja -kuluketta!

Lue lisää

Voi Mikkeli, en paremmin sano!

16.06.2021

Heti kun silmänsä saa auki, niin aivan samalla sekunnilla pyörähtää myös aivo-jukebox käyntiin. Se kun saattaa se soittolistaton beelsebubin aamuradio rajuimillaan olla jostain Ritva Oksasesta Arja Saijonmaan ruotsinkieliseen tuotantoon.

Lue lisää

Muodoltaan taivuteltua sateenkaarta!

15.06.2021

Jäi tuosta ensimmäisestä blogista mielenpäälle pyörimään tollaset vähän rapsakammat autoilubiisit, niin sitäpähän myöten tuolta alitajunnasta paukahti tämmöinen Rainbow:n kipale albumilta Bent Out Of Shape.

Lue lisää

Pyhä sukeltaja sentään!

28.03.2021

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

Lue lisää