23.11.2021

Links and vinks #3

Zervuska haidis! Om limaukut zierou, dök dek blää. Minulla on nimittäin tässä edessäni vänrikki Naaperon tekemä ehdotus harjoitusten ja kovapanosammuntojen uudelleen organisoimiseksi pataljoonassa.

Eli juolahti taasen mieleeni muutama kasarille haiskahtava yhtye ja musiikkinumero. Laitetaas siis taas tämmönen linkit&vinkit-blogi taas tähän väliin.

Aloitetaan superukkojen kollektiivilla nimeltään The Dead Daisies. Monellekin varmaan jo tuttu, mutta varmuuden välttämiseksi. Tässähän pörrää nimekästä ukkoa eessuntaas vaikka sun mistä bändeistä, ja sellaiseksi tämä on ilmeisesti tarkoitettukin.

Tässä numerossa laulaa John Corabi (lauloi sillä yhdellä Motley Cruen levyllä), ja aivan hyvä kappale on tämä. Tsekatkaa tuo nimilista vaikka interin netistä, kun tässä orkassa on nimittäin ollu vaikka ja ketä:

 

 

Kun Corabi ja basisti Marco Mendoza on häippäseet nyttemin omiin hommiinsa, on hätiin saatu jo aikaisemmissa blogeissakin vieraillut umpilegendaarinen Glenn Hughes. Tässä viimesintä tuotosta:

 

 

Seuraavaks tämmönen Hollywoodin Sunset Stripillä ysärin alussa kasailtu kokoonpano kuin Hardline. Nimekkäitä ukkoja, kutka on vierailleet studiomuusikkoina ja live-kokoonpanoissa vaikkapahan missä.

Tässä on mm. vedelleet rumpali Deen Castronovo (Journey, Ozzy Osbourne) ja jopa Black Sabbath basisiti Geezer Butler.

On melko kasaria, ja voimakkaasti soundaa myös a.o.r. heidän näkemyksissään:

 

 

Deen Castronovon kautta päästäänkin sujuvasti tämmöseen superkokoonpanoon kuin Revolution Saints. Tässähän pelaa siis Castronovon lisäksi esmes Jack Blade ( Nightranger, Damn Yankees) ja Doug Aldrich (Whitesnake,Dio).

Vahvasti on myös tässä a.o.r.-musatyyli läsnä.

 

 

Doug Aldrichista tuli mieleen tämä yhtye, kun tässäkin hän joskus veteli. Kokoonpanossa on nokkamiehenä Gregg Giuffria.

Giuffria oli muuten myös alunperin tämän orkan nimi, mutta tuottajaksi kasarin lopulla lupautunut Gene Simmons vaati yhtyeelle uutta nimeä. Tämmönen siitä sitten tuli. Tässä esimerkki 2015 ilmestyneeltä Indestructible-albumilta. Eli House Of Lords…

 

 

Ja tietenkin tähän listaan on helppo tällätä teutonien Bonfire. Saksalaisittain ja tyylinmukaisesti bändi on perustettu jo silloin kun muinaiset foinikialaiset rantautuivat puuveneillä satamaan.

Eli tämä nokkamies Hans Ziller perusti ensimmäiset viritelmänsä vuonna 1972.

Viimeisimmältä studioalbumilta yksi numero. Ihan on saksalaista, ja melko korvan myötäistäkin. Tuo Ziller näyttää kyllä nykyisin ihan meitsin naapurin Kekeltä, kenen kanssa käyn kesäisin aina heittelee fribaa :D

 

 

Ykspähän päivä sitten törmäsin tähän! Kuuntelin ensin, että onkos tässä nyt Bon Scott kömpiny pystyyn vai mitenkä?

Toinen järkytys oli, että eipä olekaan tällä kertaa ruotsalaista vittuilua, vaan ranskalaista tällä kertaa! Ja ihan myöntävät reilusti pastissinsa ja rakkautensa aussirockiin! Sitä ei kyllä sitten niin millään meinaa hiffata!

 

 

Voi voi, näitähän vielä riittäs. Mutta jatkan näitä horinoita ja linkkejä vielä tuonnempana!

Palver on pätynyt, hyvt herrat!

 

 

Have mercy!
- Luigi

Muuta blogistamme

Äetsäläinen modulaatiosukka!

26.04.2022

Tässä kohtaa alkaa tuo vappu rysähdellä niskaan, niin katotaas saadaanko tunnelmaa kohotettua hieman erikoisesti jopa musiikin teorian kautta.

Lue lisää

Sooninen temppeli

13.04.2022

Tämä blogi ei otsikostaan huolimatta kerro tiibetiläisten tantramunkkien kulhohoidoista, vaan ihan jostain toisenlaisesta sooniseta, vähän ärhäkämmästä sielun ja mielen hoidosta.

Lue lisää

Links und vinks #4

30.03.2022

Vähän on nyt Luigilla ideat vähissä, niin laitan teille linkkejä ja vinkkejä taas tulemaan sellasista mitä ette nyt ihan välttis tiedä tai ole kuulleet.

Lue lisää

Voihan W.O.W. ja muut sisaret!

17.03.2022

Automankassa soi nostalgisesti Pat Benatar, ja jäin siinä miettimään muita neitokaisia, jotka suhaili 80-luvulla hard rockin ja kuka minkäkin kimpussa.

Lue lisää

1983 Never Forget #2

14.02.2022

Niinkuin edellisessä blogissa mainitsin, en voi olla käymättä läpi myös kevyempää, mutta silti rokkaavaa vuotta 1983.

Lue lisää

1983 Never Forget!

11.02.2022

Ei mahda olla todellistakaan juuri 1983 vuoden aikana ilmestyneet musiikilliset julkaisut. Jopa järjenvastaiselta tuntuva kattaus aivan klassikoiksi muodostuneita albumeita.

Lue lisää

Tahallista peliä! Ruotsalaista vi**uilua!

26.01.2022

Katsastus-elokuvasta lainatulla nerokkaalla, mutta lyhyellä tuskailulla jatkan siitä mihin viimeksi jäin.

Lue lisää

Gotta Get Some Action, Now!

12.01.2022

2000-luvun vaihteessa ilmaantui tämmönen termi, ehkä tunnetummin Scandinavian Action Rock. Muutamat ruotsalaiset bändit tartuttivat kyllä tyylinsä suotuisasti muutamiin naapureihinkin.

Lue lisää

Merry X-Mosh!

08.12.2021

Hou Hou! Luigi-setä toivottaa oikein napakkaa joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille obligatorisesti!

Lue lisää

AOR – aikuisten oikeeta rokkia!

01.12.2021

Kyllä kuuluu tämä musiikkityyli vahvasti ainakin Luigi-sedän kasariuteen, ja selkeästi ansaitsee aivan ikioman sijansa.

Lue lisää

Lyödään lisää, ja kovemmin!

17.11.2021

Luigin rumpali-spesiaali osa 2.

Lue lisää

Rumpuja lyödään, niitä ei painella!

10.11.2021

Rumpalistit ovat jääneet kyllä nyt turhan vähälle huomiolle. Puretaas nyt vähän Luigi-sedän tuskaa näiltä osin.

Lue lisää

Uudo on numero yksi!

02.11.2021

Tilanne oli Luigi-sedän nuoruudessa kumminkin se, että Udo ja Accept oli bändeistä jossain vaiheessa ylivoimaisesti numero yksi.

Lue lisää

Urbaania tuhomusiikkia!

27.10.2021

Thrash on engelskaa ja tarkoittaa `piestä` tai `hakata` (kepillä, ruoskalla yms.) Ei siis “roskametallia”.

Lue lisää

Vieläkin mie siusta tykkään

20.10.2021

Luigistakaan ei ole tuossa vaiheessa vielä ollut edes ajatusta olemassa, kun viiksiniekka Rudolf Schenker jo polki pumppua pystyyn!

Lue lisää

Spiidii!

13.10.2021

Jos ei toimittajat näitä tyylilajeja keksi, niin muusikot sitten itse.

Lue lisää

Luigin linkit no:2

05.10.2021

Tää on nyt jatkoa edelliselle blogille ihan siitä syystä, että unohtu muutama hyvä linkkivinkki.

Lue lisää

Maybe famous, but never heard (?)

29.09.2021

Tällä kertaa tulee tällänen "Luigi-sedän linkkivinkit” -tyylinen ratkaisu. Pudottelen tähän kaikenlaisia linkkejä bändeihin, joita ette ehkä välttämättä ole kuulleet.

Lue lisää

Termosta pulloon, vuorenpeikot!

22.09.2021

Pari sanaa Senjutsusta (vielä sittenkin) ja sitten asiaan: Peer Günt! Jipii jipii!

Lue lisää

Tohtorismies, samurai ja pedon lukemat

14.09.2021

Uuden Iron Maidenin levyn kannessa Eddie touhuaa samuraina, mutta tiesitkö että samuraihommista ammennettiin jo Piece Of Mind-levyllä?

Lue lisää

Kuka kiekuu "Burnissa"?

08.09.2021

Tänään käytämme Glenn Hughesia irrallisena ja kömpelönä kirjallisena siirtymätekniikkana ja viittauksena siihen mitä aiotaan käsitellä tällä kertaa.

Lue lisää

Black Star Riders

01.09.2021

Edellisen blogin Sykestelyn johdosta tötöilin yhtenä iltana aasinsillalla ja törmäsin kuulokkeet päässä Scott Gorhamiin.

Lue lisää

Sykes!

24.08.2021

John Sykes, nimittäin. En lähtis aliarvioimaan.

Lue lisää

Texasin kuninkaallinen harmoniajoukkue

17.08.2021

Pysytellään vielä tämän kerran Texasissa, kun sinne kerran edellisessäkin blogissa eksyttiin. King's X – maybe famous, but never heard?

Lue lisää

Texasin teuvohakkarainen

11.08.2021

Varmaan on nämä kaks agenttia jotain kaukaista sukua keskenään.

Lue lisää

Pölyisiä kukkuloita, Dusty Hill!

04.08.2021

Tämä blogi on luonnollisesti omistettu viime viikolla pois nukkuneelle kaikkien tuntemalle pitkäpartaiselle bassohahmolle.

Lue lisää

Lighting strikes!

28.07.2021

Onneksi eräs lukijani (näitä tosiaan lukee joku!) osasi kysäistä "sen jonkun japanilaisen bändin" perään, niin sieltähän se muistilokeroista kaivelemalla löytyi: Loudness!

Lue lisää

Pieni on joskus metallinkin maailma

21.07.2021

Jos tuntuu pieniltä kuviot täällä härmässä, niin ei ne isot ole tuollakaan Kaliforniassa. Anyways, hyvää syntymäpäivää Martinin Jimille!

Lue lisää

Coverin kaverit, ja alkuperäisten liputtajat!

16.06.2021

“Pitikö tuotakin mennä sorkkimaan”, “alkuperäinen on niin paljon parempi”, “olisivat nyt antaneet olla”, “mutta tämähän on parempi kuin alkuperäinen!”... jne. Loputon keskustelun ja kiistan aihe, ja jossain määrin ihan viihdyttävääkin ajanvietettä ja -kuluketta!

Lue lisää

Voi Mikkeli, en paremmin sano!

16.06.2021

Heti kun silmänsä saa auki, niin aivan samalla sekunnilla pyörähtää myös aivo-jukebox käyntiin. Se kun saattaa se soittolistaton beelsebubin aamuradio rajuimillaan olla jostain Ritva Oksasesta Arja Saijonmaan ruotsinkieliseen tuotantoon.

Lue lisää

Muodoltaan taivuteltua sateenkaarta!

15.06.2021

Jäi tuosta ensimmäisestä blogista mielenpäälle pyörimään tollaset vähän rapsakammat autoilubiisit, niin sitäpähän myöten tuolta alitajunnasta paukahti tämmöinen Rainbow:n kipale albumilta Bent Out Of Shape.

Lue lisää

Pyhä sukeltaja sentään!

28.03.2021

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

Lue lisää