08.09.2021

Kuka kiekuu "Burnissa"?

 

Ei vaan aina jaksa, ja muutenkin kehtuuttaa! Nimittäin kasari! Eikä napostele kyllä nyt mitkään muutkaan kattilat eikä keittoastiat. Äsken tuossa yritin kuunnella jotain “kasaria” mankalta, niin kuulosti kaikki ihan älyttömän paskalta. Hankkikaa soittotaito ja paremmat soundit, kasaripellet! 

Meinaa tulla burn out. Vaan kun kerran on jälleen kasarikeskiviikko, niin pakko kai sitä nyt on jotain aasinsiltoja alettava rakentelemaan!

Käyttäkäämme siis herra nimeltä Glenn Hughes kömpelönä kirjallisena siirtymätekniikkana ja viittauksena siihen, mitä aiotaan käsitellä tällä kertaa. Titityy, ladies & gentlemen!

Nyt jos ei siellä lukija äkkää että kuka on Glenn, niin pistäkääpä vällein googlet ja wikit hommiin. Mulla menisi vähintään vuosi, että tän jannun bisneksit sais tiivistettyä pikalukemistoksi. 

Lyhyesti: tää on se basisitijannu, kekä parkaisee sen Deep Purplen “Burnin” korkeen nuotin, johon Coverdale ei näjetsen yltänyt. Ja onpa sama agentti tehnyt myös kolmattasataa soololevyä vaikka kenen kanssa, mm. Red Hot Chili Peppersitkin on soittaneet niillä levyillä.

Aika korkeelle menee tuo ääni, herraisäsiunaa! Kuulokkeilla jos kohtuuttoman kovaa kuuntelee, niin saattaa tuolla korkeimmalla nuotilla lähtee mykiö irti:


 

 

Eikös ollutkin nopea ja näppärä aasin siirtymä bändiin nimeltä Black Country Communion?

Glenn Hughess löi tämmösen orkan tulille 2009–2010 kitaristisuuruus Joe Bonamassan kanssa, kun olivat pariin otteeseen NAMMin musiikkimessuilla kohdanneet ja pohtineet, että mitenkähän lähtis?

No vähänkö lähti! Siihen hyppäs kyytiin Dream Theaterissa pimputellut Derek Sherinian, ja poika-Bonham, eli Led Zeppelin rumpalin John Bonhamin poika Jason Bonham. He kun olivat parivaljakolle tuttuja muista yhteisistä proggigsista.

 

 

Kevin Shirleyn ottivat tuottajakseen. Kevin on tuottanut juurikin Bonamassaa, Iron Maidenia, Dream Theateria, Himiä… ja varmaan Meiju Suvasta ynnä Kake Randelinia ja ketä meitä siinä nyt oli.

Tätä ekaa levyä kun ilmestyessään eka kerran kuulin 2010, niin aivan vallan nyrkkejä avuttomana ilmaan puistatti, oli nimittäin pitkästä aikaa jotain niin kelvollista musiikkia ilmestynyt.
 

 

2013  Bonamassa riitaantui ja lähti bändistä, ja otti kiipparistin omiin proggiksiinsa. Hughes ja Bonham kasasivat California Breed -nimisen kokoonpanon. 2017 Bonamassa kuitenkin halusi kasata uudestaan orkan ja tekivätkin levyn. 

Viimeisimmän tiedon mukaan 2022 saatais olla uusi albumi tuloillaan. Bändin nimestä sen verran että se tulee englantilaisen läntisen keski-ylämaan alueesta, jota kutsutaan Black Countryksi, jossa Hughes ja Bonham ovat kasvaneet. Neljä albumia on siis ilmestynyt, viideskin saattaa ilmestyä.

Ei nyt aivan älyttömiä iskusävelmiä ole nämä kaikki levytykset pullollaan, mutta oikein korvan myötäistä musiikkia kyllä on, jos vertaa vaikka taas noihin Nelonen Median radiokanaviin. Ja tuo ensimmäinen albumi on kyllä pirun kova. Luigi-setä suosittelee.

 

 

Tässä vielä sitä Burnia Communionin esittämänä. Ihan hillittömässä iskussa on kyllä tuo Hughes. Eikös hänkin ole jo aivan Väinämöisen ikäinen?

Ja huh, löytyihän se joku aasinsilta edes yhden kappaleen muodossa tämänkin kertaiselle länkytykselle :D

 

 

Napakkaa syksyn alkua kaikille.

Have Mercy! 
- Luigi

Muuta blogistamme

Äetsäläinen modulaatiosukka!

26.04.2022

Tässä kohtaa alkaa tuo vappu rysähdellä niskaan, niin katotaas saadaanko tunnelmaa kohotettua hieman erikoisesti jopa musiikin teorian kautta.

Lue lisää

Sooninen temppeli

13.04.2022

Tämä blogi ei otsikostaan huolimatta kerro tiibetiläisten tantramunkkien kulhohoidoista, vaan ihan jostain toisenlaisesta sooniseta, vähän ärhäkämmästä sielun ja mielen hoidosta.

Lue lisää

Links und vinks #4

30.03.2022

Vähän on nyt Luigilla ideat vähissä, niin laitan teille linkkejä ja vinkkejä taas tulemaan sellasista mitä ette nyt ihan välttis tiedä tai ole kuulleet.

Lue lisää

Voihan W.O.W. ja muut sisaret!

17.03.2022

Automankassa soi nostalgisesti Pat Benatar, ja jäin siinä miettimään muita neitokaisia, jotka suhaili 80-luvulla hard rockin ja kuka minkäkin kimpussa.

Lue lisää

1983 Never Forget #2

14.02.2022

Niinkuin edellisessä blogissa mainitsin, en voi olla käymättä läpi myös kevyempää, mutta silti rokkaavaa vuotta 1983.

Lue lisää

1983 Never Forget!

11.02.2022

Ei mahda olla todellistakaan juuri 1983 vuoden aikana ilmestyneet musiikilliset julkaisut. Jopa järjenvastaiselta tuntuva kattaus aivan klassikoiksi muodostuneita albumeita.

Lue lisää

Tahallista peliä! Ruotsalaista vi**uilua!

26.01.2022

Katsastus-elokuvasta lainatulla nerokkaalla, mutta lyhyellä tuskailulla jatkan siitä mihin viimeksi jäin.

Lue lisää

Gotta Get Some Action, Now!

12.01.2022

2000-luvun vaihteessa ilmaantui tämmönen termi, ehkä tunnetummin Scandinavian Action Rock. Muutamat ruotsalaiset bändit tartuttivat kyllä tyylinsä suotuisasti muutamiin naapureihinkin.

Lue lisää

Merry X-Mosh!

08.12.2021

Hou Hou! Luigi-setä toivottaa oikein napakkaa joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille obligatorisesti!

Lue lisää

AOR – aikuisten oikeeta rokkia!

01.12.2021

Kyllä kuuluu tämä musiikkityyli vahvasti ainakin Luigi-sedän kasariuteen, ja selkeästi ansaitsee aivan ikioman sijansa.

Lue lisää

Links and vinks #3

23.11.2021

Juolahti tässä taasen mieleeni muutama kasarille haiskahtava yhtye ja musiikkinumero, eli laitetaas taas tämmönen linkit&vinkit -blogi taas tähän väliin.

Lue lisää

Lyödään lisää, ja kovemmin!

17.11.2021

Luigin rumpali-spesiaali osa 2.

Lue lisää

Rumpuja lyödään, niitä ei painella!

10.11.2021

Rumpalistit ovat jääneet kyllä nyt turhan vähälle huomiolle. Puretaas nyt vähän Luigi-sedän tuskaa näiltä osin.

Lue lisää

Uudo on numero yksi!

02.11.2021

Tilanne oli Luigi-sedän nuoruudessa kumminkin se, että Udo ja Accept oli bändeistä jossain vaiheessa ylivoimaisesti numero yksi.

Lue lisää

Urbaania tuhomusiikkia!

27.10.2021

Thrash on engelskaa ja tarkoittaa `piestä` tai `hakata` (kepillä, ruoskalla yms.) Ei siis “roskametallia”.

Lue lisää

Vieläkin mie siusta tykkään

20.10.2021

Luigistakaan ei ole tuossa vaiheessa vielä ollut edes ajatusta olemassa, kun viiksiniekka Rudolf Schenker jo polki pumppua pystyyn!

Lue lisää

Spiidii!

13.10.2021

Jos ei toimittajat näitä tyylilajeja keksi, niin muusikot sitten itse.

Lue lisää

Luigin linkit no:2

05.10.2021

Tää on nyt jatkoa edelliselle blogille ihan siitä syystä, että unohtu muutama hyvä linkkivinkki.

Lue lisää

Maybe famous, but never heard (?)

29.09.2021

Tällä kertaa tulee tällänen "Luigi-sedän linkkivinkit” -tyylinen ratkaisu. Pudottelen tähän kaikenlaisia linkkejä bändeihin, joita ette ehkä välttämättä ole kuulleet.

Lue lisää

Termosta pulloon, vuorenpeikot!

22.09.2021

Pari sanaa Senjutsusta (vielä sittenkin) ja sitten asiaan: Peer Günt! Jipii jipii!

Lue lisää

Tohtorismies, samurai ja pedon lukemat

14.09.2021

Uuden Iron Maidenin levyn kannessa Eddie touhuaa samuraina, mutta tiesitkö että samuraihommista ammennettiin jo Piece Of Mind-levyllä?

Lue lisää

Black Star Riders

01.09.2021

Edellisen blogin Sykestelyn johdosta tötöilin yhtenä iltana aasinsillalla ja törmäsin kuulokkeet päässä Scott Gorhamiin.

Lue lisää

Sykes!

24.08.2021

John Sykes, nimittäin. En lähtis aliarvioimaan.

Lue lisää

Texasin kuninkaallinen harmoniajoukkue

17.08.2021

Pysytellään vielä tämän kerran Texasissa, kun sinne kerran edellisessäkin blogissa eksyttiin. King's X – maybe famous, but never heard?

Lue lisää

Texasin teuvohakkarainen

11.08.2021

Varmaan on nämä kaks agenttia jotain kaukaista sukua keskenään.

Lue lisää

Pölyisiä kukkuloita, Dusty Hill!

04.08.2021

Tämä blogi on luonnollisesti omistettu viime viikolla pois nukkuneelle kaikkien tuntemalle pitkäpartaiselle bassohahmolle.

Lue lisää

Lighting strikes!

28.07.2021

Onneksi eräs lukijani (näitä tosiaan lukee joku!) osasi kysäistä "sen jonkun japanilaisen bändin" perään, niin sieltähän se muistilokeroista kaivelemalla löytyi: Loudness!

Lue lisää

Pieni on joskus metallinkin maailma

21.07.2021

Jos tuntuu pieniltä kuviot täällä härmässä, niin ei ne isot ole tuollakaan Kaliforniassa. Anyways, hyvää syntymäpäivää Martinin Jimille!

Lue lisää

Coverin kaverit, ja alkuperäisten liputtajat!

16.06.2021

“Pitikö tuotakin mennä sorkkimaan”, “alkuperäinen on niin paljon parempi”, “olisivat nyt antaneet olla”, “mutta tämähän on parempi kuin alkuperäinen!”... jne. Loputon keskustelun ja kiistan aihe, ja jossain määrin ihan viihdyttävääkin ajanvietettä ja -kuluketta!

Lue lisää

Voi Mikkeli, en paremmin sano!

16.06.2021

Heti kun silmänsä saa auki, niin aivan samalla sekunnilla pyörähtää myös aivo-jukebox käyntiin. Se kun saattaa se soittolistaton beelsebubin aamuradio rajuimillaan olla jostain Ritva Oksasesta Arja Saijonmaan ruotsinkieliseen tuotantoon.

Lue lisää

Muodoltaan taivuteltua sateenkaarta!

15.06.2021

Jäi tuosta ensimmäisestä blogista mielenpäälle pyörimään tollaset vähän rapsakammat autoilubiisit, niin sitäpähän myöten tuolta alitajunnasta paukahti tämmöinen Rainbow:n kipale albumilta Bent Out Of Shape.

Lue lisää

Pyhä sukeltaja sentään!

28.03.2021

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

Lue lisää