10.11.2021

Rumpuja lyödään, niitä ei painella!

Hyvää vuorokaudenaikaa tasapuolisesti joka inehmolle.

Männäpäivänä jäi korvani kiinni erästä podcastia kuunnellessa lauseeseen, että "niinkin aliarvostettu rumpali kuin Vinny Appice onkin…" 

RaaVitutti vallan huomattavasti päätäni, että eihän se nyt näin voi olla? Korjataas vähän tätä tilannetta. 

Aika paljon näissä kirjoitelmissani on tullut läpikäytyä kaikkia muita instrumentin haltijoita ja laulajia, mutta rumpalistit ovat jääneet ihan kyllä nyt turhan vähälle huomiolle. Eli puretaas nyt vähän Luigi-sedän tuskaa näiltä osin.

Lähdetään liikenteeseen näistä maailman aliarvostetuimmista rumpaleista, niin
ylivoimaista ykkössijaa pitää näiltä osin The Beatlesin Ringo Starr. 

John Lennonkin oli vitsaillut, että eihän Ringo ole edes Beatlesin paras rumpali :D 

Jo totta sen verran, että eihän toki ole Ringon tekniikka lähelläkään näitä nykyajan avaruusajan blastbeat-hirviöitä, mutta ei ole nykyajan pannukuskeilla taas se musikaalisuus Ringoon verrattuna lähelläkään!

Heti tällään tähän erittäin kovanluokan linkin Kepa Kettusen klinikasta, jossa mies puhuu myös Ringon edesottamuksista. Tämä on kyllä niin avaava kaikinpuolin rumpaloinnista tämä klinikka.
 

 

No niin, ja sitten se Vincent Samson “Vinny”Appice.

Kyllähän hän silloin uransa alussa jäi aina hieman viiksekkään veljensä Carmine Appicen jalkoihin, enkä jaksa ymmärtää että miksi? Sitä voi jokainen pohdiskella hiljaa itseksensä. 

Luigi-sedän mielestä yksi omintakeisimmista soittotyyleistä ja svengeistä  ehdottomasti kyseessä. Lasken Appicen näihin aikalaisiinsa “Bonham tyylisiin” rumpaleihin.

Kuten esim. Deep Purplen Ian Paice, Cozy Powell ja ketä näitä vanhoja guruja on...

Miksikö että? Kaikkia näitä yhdistää sellanen ilmavuus ja tempokäsitys, kiirettömyys, laidback soitanta ja varsinkin virvelirummun soitossa dynamiikka, fraseeraus, ja nyanssintaju.

Ja jos mistä nämä vaikutteet tulevat, niin ehdottomasti jazzmusiikin puolelta. Tämä jazzmusiikin vaikutus ehkä nykyrumpaleilta hieman puuttuu.

Mut tsekatkaas tästä vähän Vincentiä. Last In Line alkaa ajasta 22:50. Nuo on niin mageita ja omintakeisia nuo fillit ja Bonham-tripletit, ettei kellään. Vähän huono audio on tässä, mutta kyllä olennainen välittyy.
 

 

Ja aina kun keskustelu velloo kovissa rumpaleissa, niin koskaan ei mainita Anthraxin Charlie Benantea. Neljästi olen nähnyt kyseisen rytmikoneenkuljettajan livenä, ja ihan joka kerta menee pasodoblet housuun, että eihän herraisä tuolla tavoin voi kukaan kiskoa noita pänistereitä.

Ja muutenkin hän on niin lahjaton, kun kirjoittaa kumminkin kaikki Anthraxin biisit!

Aivan moni nykyaikainen “blastaaja ja grindaaja” kertoilee onneksi isoksi vaikuttajakseen Benanten. Hänhän oli kumminkin hyvin pitkälle luomassa kyseistä soittotyyliä.

Tässäpä linkki ku agentti ite kertoilee trashin ja oman soittotyylin synnystä:

 


Vielä yksi rumpali tuli mieleeni. Ei varmaan niinkään aliarvostettu, mutta ehkä harvoin mainittu. Brian Tichy! Melekonen CV on tällä inehmolla. Whitesnake, Billy Idol, Ozzy Osbourne, Velvet Revolver, Foreigner, Slash´s Snakepit, The Dead Daisies yms.

On Luigin korvaan kyllä erittäin maukas rumpali. Eka kerran törmäsin tähän Brian Tichyyn Zakk Wylden Pride & Glory -albumilla. Huh huh, mikä albumi onkaan. Hänestä kuulee kyllä sitä “oldschool” soundia. Aivan ehanaa! Ja siellä on taas ne Bonham tripletitkin.
 

 

Ja sitten kun puhutaan mageesta “oldschool” soitosta ja soundista, niin oih ja voih:
Isänsä poika Jason!

 

 

Of course it´s loud, it´s drums. Rumpuja lyödään, niitä ei painella! Voi pelti parat… onneks on Paisteen Rudet hänellä, ne kestää vähän jämäkämpää kättä :D

 

 

Sitten tähän vielä viimeiseksi: kun evoluutio ja gospel chopsit on tehneet kommervenkkinsä, niin tämmönen tästä nyt sitten tuli :D
 

 

Tämmöstä tällä kertaa. Rytmikästä marraskuun harmautta!

Have Mercy!
- Luigi “Animal” Benzini
 

Muuta blogistamme

Äetsäläinen modulaatiosukka!

26.04.2022

Tässä kohtaa alkaa tuo vappu rysähdellä niskaan, niin katotaas saadaanko tunnelmaa kohotettua hieman erikoisesti jopa musiikin teorian kautta.

Lue lisää

Sooninen temppeli

13.04.2022

Tämä blogi ei otsikostaan huolimatta kerro tiibetiläisten tantramunkkien kulhohoidoista, vaan ihan jostain toisenlaisesta sooniseta, vähän ärhäkämmästä sielun ja mielen hoidosta.

Lue lisää

Links und vinks #4

30.03.2022

Vähän on nyt Luigilla ideat vähissä, niin laitan teille linkkejä ja vinkkejä taas tulemaan sellasista mitä ette nyt ihan välttis tiedä tai ole kuulleet.

Lue lisää

Voihan W.O.W. ja muut sisaret!

17.03.2022

Automankassa soi nostalgisesti Pat Benatar, ja jäin siinä miettimään muita neitokaisia, jotka suhaili 80-luvulla hard rockin ja kuka minkäkin kimpussa.

Lue lisää

1983 Never Forget #2

14.02.2022

Niinkuin edellisessä blogissa mainitsin, en voi olla käymättä läpi myös kevyempää, mutta silti rokkaavaa vuotta 1983.

Lue lisää

1983 Never Forget!

11.02.2022

Ei mahda olla todellistakaan juuri 1983 vuoden aikana ilmestyneet musiikilliset julkaisut. Jopa järjenvastaiselta tuntuva kattaus aivan klassikoiksi muodostuneita albumeita.

Lue lisää

Tahallista peliä! Ruotsalaista vi**uilua!

26.01.2022

Katsastus-elokuvasta lainatulla nerokkaalla, mutta lyhyellä tuskailulla jatkan siitä mihin viimeksi jäin.

Lue lisää

Gotta Get Some Action, Now!

12.01.2022

2000-luvun vaihteessa ilmaantui tämmönen termi, ehkä tunnetummin Scandinavian Action Rock. Muutamat ruotsalaiset bändit tartuttivat kyllä tyylinsä suotuisasti muutamiin naapureihinkin.

Lue lisää

Merry X-Mosh!

08.12.2021

Hou Hou! Luigi-setä toivottaa oikein napakkaa joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille obligatorisesti!

Lue lisää

AOR – aikuisten oikeeta rokkia!

01.12.2021

Kyllä kuuluu tämä musiikkityyli vahvasti ainakin Luigi-sedän kasariuteen, ja selkeästi ansaitsee aivan ikioman sijansa.

Lue lisää

Links and vinks #3

23.11.2021

Juolahti tässä taasen mieleeni muutama kasarille haiskahtava yhtye ja musiikkinumero, eli laitetaas taas tämmönen linkit&vinkit -blogi taas tähän väliin.

Lue lisää

Lyödään lisää, ja kovemmin!

17.11.2021

Luigin rumpali-spesiaali osa 2.

Lue lisää

Uudo on numero yksi!

02.11.2021

Tilanne oli Luigi-sedän nuoruudessa kumminkin se, että Udo ja Accept oli bändeistä jossain vaiheessa ylivoimaisesti numero yksi.

Lue lisää

Urbaania tuhomusiikkia!

27.10.2021

Thrash on engelskaa ja tarkoittaa `piestä` tai `hakata` (kepillä, ruoskalla yms.) Ei siis “roskametallia”.

Lue lisää

Vieläkin mie siusta tykkään

20.10.2021

Luigistakaan ei ole tuossa vaiheessa vielä ollut edes ajatusta olemassa, kun viiksiniekka Rudolf Schenker jo polki pumppua pystyyn!

Lue lisää

Spiidii!

13.10.2021

Jos ei toimittajat näitä tyylilajeja keksi, niin muusikot sitten itse.

Lue lisää

Luigin linkit no:2

05.10.2021

Tää on nyt jatkoa edelliselle blogille ihan siitä syystä, että unohtu muutama hyvä linkkivinkki.

Lue lisää

Maybe famous, but never heard (?)

29.09.2021

Tällä kertaa tulee tällänen "Luigi-sedän linkkivinkit” -tyylinen ratkaisu. Pudottelen tähän kaikenlaisia linkkejä bändeihin, joita ette ehkä välttämättä ole kuulleet.

Lue lisää

Termosta pulloon, vuorenpeikot!

22.09.2021

Pari sanaa Senjutsusta (vielä sittenkin) ja sitten asiaan: Peer Günt! Jipii jipii!

Lue lisää

Tohtorismies, samurai ja pedon lukemat

14.09.2021

Uuden Iron Maidenin levyn kannessa Eddie touhuaa samuraina, mutta tiesitkö että samuraihommista ammennettiin jo Piece Of Mind-levyllä?

Lue lisää

Kuka kiekuu "Burnissa"?

08.09.2021

Tänään käytämme Glenn Hughesia irrallisena ja kömpelönä kirjallisena siirtymätekniikkana ja viittauksena siihen mitä aiotaan käsitellä tällä kertaa.

Lue lisää

Black Star Riders

01.09.2021

Edellisen blogin Sykestelyn johdosta tötöilin yhtenä iltana aasinsillalla ja törmäsin kuulokkeet päässä Scott Gorhamiin.

Lue lisää

Sykes!

24.08.2021

John Sykes, nimittäin. En lähtis aliarvioimaan.

Lue lisää

Texasin kuninkaallinen harmoniajoukkue

17.08.2021

Pysytellään vielä tämän kerran Texasissa, kun sinne kerran edellisessäkin blogissa eksyttiin. King's X – maybe famous, but never heard?

Lue lisää

Texasin teuvohakkarainen

11.08.2021

Varmaan on nämä kaks agenttia jotain kaukaista sukua keskenään.

Lue lisää

Pölyisiä kukkuloita, Dusty Hill!

04.08.2021

Tämä blogi on luonnollisesti omistettu viime viikolla pois nukkuneelle kaikkien tuntemalle pitkäpartaiselle bassohahmolle.

Lue lisää

Lighting strikes!

28.07.2021

Onneksi eräs lukijani (näitä tosiaan lukee joku!) osasi kysäistä "sen jonkun japanilaisen bändin" perään, niin sieltähän se muistilokeroista kaivelemalla löytyi: Loudness!

Lue lisää

Pieni on joskus metallinkin maailma

21.07.2021

Jos tuntuu pieniltä kuviot täällä härmässä, niin ei ne isot ole tuollakaan Kaliforniassa. Anyways, hyvää syntymäpäivää Martinin Jimille!

Lue lisää

Coverin kaverit, ja alkuperäisten liputtajat!

16.06.2021

“Pitikö tuotakin mennä sorkkimaan”, “alkuperäinen on niin paljon parempi”, “olisivat nyt antaneet olla”, “mutta tämähän on parempi kuin alkuperäinen!”... jne. Loputon keskustelun ja kiistan aihe, ja jossain määrin ihan viihdyttävääkin ajanvietettä ja -kuluketta!

Lue lisää

Voi Mikkeli, en paremmin sano!

16.06.2021

Heti kun silmänsä saa auki, niin aivan samalla sekunnilla pyörähtää myös aivo-jukebox käyntiin. Se kun saattaa se soittolistaton beelsebubin aamuradio rajuimillaan olla jostain Ritva Oksasesta Arja Saijonmaan ruotsinkieliseen tuotantoon.

Lue lisää

Muodoltaan taivuteltua sateenkaarta!

15.06.2021

Jäi tuosta ensimmäisestä blogista mielenpäälle pyörimään tollaset vähän rapsakammat autoilubiisit, niin sitäpähän myöten tuolta alitajunnasta paukahti tämmöinen Rainbow:n kipale albumilta Bent Out Of Shape.

Lue lisää

Pyhä sukeltaja sentään!

28.03.2021

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

Lue lisää