24.08.2021

Sykes!

John Sykes, nimittäin. Jotenki aina jää sellanen maku, että niin harva edes tietää. Eli kuuluko tääkin jantteri nyt siihen “aliarvostettujen” ryhmään? En lähtis aliarvioimaan.

Sykeshän hyppäsi kasarin alussa tietoisuuteen Thin Lizzyn Phil Lynnotin kautta.

Sykes soitti Tygers of Pang Tang -nimisessä orkassa, ja jäi sitä kautta nalkkiin levyllisen verran kyseiselle levy-yhtiölle. Manageriltaan oli sitten kysynyt, että jos hän raapustelisi jonkun soolo homman nippuun, niin etä sä viittisitsä kysyä lähtisikö Lynnott hankkeeseen mukaan. (Koska Sykes oli järjetön Thin Lizzy -fani.)

Ja Lynnotthan suureksi yllätykseksi lähti, ja toi vielä rumpali Downeyn ja kiipparisti Whartonin mukanaan. Ja tässähän seuraavassa sävelteoksessahan laulaa vielä Lynnot, ja videon kanssa. Melkoista! Kato vaikka:


 

 

No tästähän seurasi luonnollisesti se, että Lynnot otti Sykesin Thin Lizzyyn, kun huomasi armoitetut kitaristin ja biisinkirjoittajan taidot. (Semminkin kun Sykes ei päässyt jatkoon oltuaan sitä ennen ehdolla Randy Rhoadsinkin pumppuun.)

Tekivät sitten porukassa Lizzyn viimeiseksi jääneen, ehkä kaikista raskassävyisimmän albumin Thunder & Lightning.

Rundit tietenkin siihen kylkeen ja mitä näitä on. On muuten todella hyvä albumi:

 

 

No sitten tämä ykspähän Herra 47, eli D. Coverdale äkkäsi Sykesin kitaristi taidot, ja vonkusi virtuuosin Whitesnakeen vuonna 1985. Eli juuri kun suunnitelmat Amerikan valloittamiseksi alkoivat. 

Ukot alkoivat samantien kirjoittaa Whitesnaken suurinta menestysalbumia 1987. Ja kirjoittivatkin. Samalla alkoi myös senpäivänen kalabaliikki. Rummut kun saatiin äänitettyä, rumpali sai potkut. Bassot äänitettiin, ja basistille kans fudut.

Sykes alkoi jo aavistella, että minkähänlainen homma? Jotta tointaneekohan soittaa omia osuuksiaan loppuun ensinkään… Soitti kumminkin, koska halusi tehdä niin, kun kuitenkin oli kirjoittamassa biisejä. 
 


Prosessiin liittyi kumminkin kaikenlaista, ihan takaa-ajo kohtauksia autolla Coverdalen kanssa ja senniinmoista studiossa riehumista, ennenkuin kitarat oli purkissa. Mutta tulipa siitä sitten silti legendaarinen ja menestynein Whitesnake-levy, vaikka ei ehkä tämä herra David Kavaljeeri managereineen toiminut taas niinkuin oli pelikirjaan piirrelty. Mutta ko. levyllä, jos millä, kuulee tuon soittotaidon ja riffien kirjoitustaidon lahjan. 

(Coverdalehan on myöhemmin sanonut että hän sävelteli kitaralla nippuun nuo biisit, johon Sykes on tuumannut että sillä jätkällä hyvä jos oma peenis pysyy omissa käsissä.)

Tämän seikkailun jälkeen Sykes perusti niinkin nimettömän rumpalin kuin Cozy Powellin kanssa Blue Murder -merkkisen yhtyeen. Sen 1989 ilmestynyttä debyyttiä kantsii kuunnella ehkä vähän sillä korvalla, että oliko hieman noissa biiseissä jopa tarkoitusta Whitesnaken seuraavalle albumille, jos herra olisi jäänyt bändiin…
 

Tämmöstä Sykestelyä tällä kertaa.

Have Mercy! 
- Luigi
 

Muuta blogistamme

Äetsäläinen modulaatiosukka!

26.04.2022

Tässä kohtaa alkaa tuo vappu rysähdellä niskaan, niin katotaas saadaanko tunnelmaa kohotettua hieman erikoisesti jopa musiikin teorian kautta.

Lue lisää

Sooninen temppeli

13.04.2022

Tämä blogi ei otsikostaan huolimatta kerro tiibetiläisten tantramunkkien kulhohoidoista, vaan ihan jostain toisenlaisesta sooniseta, vähän ärhäkämmästä sielun ja mielen hoidosta.

Lue lisää

Links und vinks #4

30.03.2022

Vähän on nyt Luigilla ideat vähissä, niin laitan teille linkkejä ja vinkkejä taas tulemaan sellasista mitä ette nyt ihan välttis tiedä tai ole kuulleet.

Lue lisää

Voihan W.O.W. ja muut sisaret!

17.03.2022

Automankassa soi nostalgisesti Pat Benatar, ja jäin siinä miettimään muita neitokaisia, jotka suhaili 80-luvulla hard rockin ja kuka minkäkin kimpussa.

Lue lisää

1983 Never Forget #2

14.02.2022

Niinkuin edellisessä blogissa mainitsin, en voi olla käymättä läpi myös kevyempää, mutta silti rokkaavaa vuotta 1983.

Lue lisää

1983 Never Forget!

11.02.2022

Ei mahda olla todellistakaan juuri 1983 vuoden aikana ilmestyneet musiikilliset julkaisut. Jopa järjenvastaiselta tuntuva kattaus aivan klassikoiksi muodostuneita albumeita.

Lue lisää

Tahallista peliä! Ruotsalaista vi**uilua!

26.01.2022

Katsastus-elokuvasta lainatulla nerokkaalla, mutta lyhyellä tuskailulla jatkan siitä mihin viimeksi jäin.

Lue lisää

Gotta Get Some Action, Now!

12.01.2022

2000-luvun vaihteessa ilmaantui tämmönen termi, ehkä tunnetummin Scandinavian Action Rock. Muutamat ruotsalaiset bändit tartuttivat kyllä tyylinsä suotuisasti muutamiin naapureihinkin.

Lue lisää

Merry X-Mosh!

08.12.2021

Hou Hou! Luigi-setä toivottaa oikein napakkaa joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille obligatorisesti!

Lue lisää

AOR – aikuisten oikeeta rokkia!

01.12.2021

Kyllä kuuluu tämä musiikkityyli vahvasti ainakin Luigi-sedän kasariuteen, ja selkeästi ansaitsee aivan ikioman sijansa.

Lue lisää

Links and vinks #3

23.11.2021

Juolahti tässä taasen mieleeni muutama kasarille haiskahtava yhtye ja musiikkinumero, eli laitetaas taas tämmönen linkit&vinkit -blogi taas tähän väliin.

Lue lisää

Lyödään lisää, ja kovemmin!

17.11.2021

Luigin rumpali-spesiaali osa 2.

Lue lisää

Rumpuja lyödään, niitä ei painella!

10.11.2021

Rumpalistit ovat jääneet kyllä nyt turhan vähälle huomiolle. Puretaas nyt vähän Luigi-sedän tuskaa näiltä osin.

Lue lisää

Uudo on numero yksi!

02.11.2021

Tilanne oli Luigi-sedän nuoruudessa kumminkin se, että Udo ja Accept oli bändeistä jossain vaiheessa ylivoimaisesti numero yksi.

Lue lisää

Urbaania tuhomusiikkia!

27.10.2021

Thrash on engelskaa ja tarkoittaa `piestä` tai `hakata` (kepillä, ruoskalla yms.) Ei siis “roskametallia”.

Lue lisää

Vieläkin mie siusta tykkään

20.10.2021

Luigistakaan ei ole tuossa vaiheessa vielä ollut edes ajatusta olemassa, kun viiksiniekka Rudolf Schenker jo polki pumppua pystyyn!

Lue lisää

Spiidii!

13.10.2021

Jos ei toimittajat näitä tyylilajeja keksi, niin muusikot sitten itse.

Lue lisää

Luigin linkit no:2

05.10.2021

Tää on nyt jatkoa edelliselle blogille ihan siitä syystä, että unohtu muutama hyvä linkkivinkki.

Lue lisää

Maybe famous, but never heard (?)

29.09.2021

Tällä kertaa tulee tällänen "Luigi-sedän linkkivinkit” -tyylinen ratkaisu. Pudottelen tähän kaikenlaisia linkkejä bändeihin, joita ette ehkä välttämättä ole kuulleet.

Lue lisää

Termosta pulloon, vuorenpeikot!

22.09.2021

Pari sanaa Senjutsusta (vielä sittenkin) ja sitten asiaan: Peer Günt! Jipii jipii!

Lue lisää

Tohtorismies, samurai ja pedon lukemat

14.09.2021

Uuden Iron Maidenin levyn kannessa Eddie touhuaa samuraina, mutta tiesitkö että samuraihommista ammennettiin jo Piece Of Mind-levyllä?

Lue lisää

Kuka kiekuu "Burnissa"?

08.09.2021

Tänään käytämme Glenn Hughesia irrallisena ja kömpelönä kirjallisena siirtymätekniikkana ja viittauksena siihen mitä aiotaan käsitellä tällä kertaa.

Lue lisää

Black Star Riders

01.09.2021

Edellisen blogin Sykestelyn johdosta tötöilin yhtenä iltana aasinsillalla ja törmäsin kuulokkeet päässä Scott Gorhamiin.

Lue lisää

Texasin kuninkaallinen harmoniajoukkue

17.08.2021

Pysytellään vielä tämän kerran Texasissa, kun sinne kerran edellisessäkin blogissa eksyttiin. King's X – maybe famous, but never heard?

Lue lisää

Texasin teuvohakkarainen

11.08.2021

Varmaan on nämä kaks agenttia jotain kaukaista sukua keskenään.

Lue lisää

Pölyisiä kukkuloita, Dusty Hill!

04.08.2021

Tämä blogi on luonnollisesti omistettu viime viikolla pois nukkuneelle kaikkien tuntemalle pitkäpartaiselle bassohahmolle.

Lue lisää

Lighting strikes!

28.07.2021

Onneksi eräs lukijani (näitä tosiaan lukee joku!) osasi kysäistä "sen jonkun japanilaisen bändin" perään, niin sieltähän se muistilokeroista kaivelemalla löytyi: Loudness!

Lue lisää

Pieni on joskus metallinkin maailma

21.07.2021

Jos tuntuu pieniltä kuviot täällä härmässä, niin ei ne isot ole tuollakaan Kaliforniassa. Anyways, hyvää syntymäpäivää Martinin Jimille!

Lue lisää

Coverin kaverit, ja alkuperäisten liputtajat!

16.06.2021

“Pitikö tuotakin mennä sorkkimaan”, “alkuperäinen on niin paljon parempi”, “olisivat nyt antaneet olla”, “mutta tämähän on parempi kuin alkuperäinen!”... jne. Loputon keskustelun ja kiistan aihe, ja jossain määrin ihan viihdyttävääkin ajanvietettä ja -kuluketta!

Lue lisää

Voi Mikkeli, en paremmin sano!

16.06.2021

Heti kun silmänsä saa auki, niin aivan samalla sekunnilla pyörähtää myös aivo-jukebox käyntiin. Se kun saattaa se soittolistaton beelsebubin aamuradio rajuimillaan olla jostain Ritva Oksasesta Arja Saijonmaan ruotsinkieliseen tuotantoon.

Lue lisää

Muodoltaan taivuteltua sateenkaarta!

15.06.2021

Jäi tuosta ensimmäisestä blogista mielenpäälle pyörimään tollaset vähän rapsakammat autoilubiisit, niin sitäpähän myöten tuolta alitajunnasta paukahti tämmöinen Rainbow:n kipale albumilta Bent Out Of Shape.

Lue lisää

Pyhä sukeltaja sentään!

28.03.2021

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

Lue lisää