22.09.2021

Termosta pulloon, vuorenpeikot!

Tuohon edelliseen Iron Maiden -blogiin pieni lisäys kautta korjaus, nyt kun uutuudenviehätys on muuttunut vanhuuden ihastukseksi: ihan ei ole pakko kuunnella sitä uutta Senjutsua sitten kumminkaan. Siinä menee loppupelissä kaikki aika perselleen, loppuviimein, tuolla albumilla.

Sen on vielä tuottanut se Kevin Shirley, eli se sama heppu kun on tuottanu Black Country Communionin, mistä kirjoittelin vielä aiemmin. Vaan tässä ei nyt onnistunu tällä albumilla kyllä kukaaan. Neljännen biisin jälkeen rupesin kyselemään astmapiippua, vaikka ei ole edes astmaa minulla. Viidettä rallia en edes kunnellut…

Mutta koska Senjutsu oli niin tukahduttavan paska (anteeksi nyt vaan), niin entäs jos puhutaan hieman kaikkien aikojen ehkä kovimmasta, eli Peer Peer Güntistä? 

Jipii jipii! 

Enkä jaksa nyt länkyttää Güntin historiasta sen enempää kuin että se on perustettu Kouvostoliitossa kumminkin jo vuonna 1976 ja sai nimensä laulaja-kitaristi Timo Nikin Fiat 127:n hansikaslokerosta löytyneestä kukkakaupan esitteestä.

Tässä muuten soittaa pannuja vielä Reima “Saarisen Reiska” Saarinen. Sittemmin yksi Suomen ansioituneimmista äänialan experteista. Oli mm. Suomen euroviisu skabojen pää-äänisuunittelijana. 

Tää on rajua matskua 🥲 

 

 

Sitten vuoteen 1984.

Nuoriso-Luigi istuu telkkarin ääressä, ja siellä on semmonen tilaisuus meneillään jossa Peer Günt -niminen yhtye voittaa rockin SM-kilpailun. Ei ollut enää minkäänlaista paluuta entiseen.

Seuraavat yöt meni valvoessa, ja kaikki mahdolliset urheiluun liittyvät varusteet lensi varastoon, ja alkoi kohtuullisen äänekäs erilaisten soittopelien vaatiminen tilalle.

 

 

Oli I don´t wanna be a rock an roll star sen sortimentin tätäys!

Nyt kun tuota katsoo, niin onhan sitä illuusiota vähän ehkä hammas narskutellut, mutta oli tää sillon vaan sellanen moukari ohimoon pojanklopille. Siinä kasvo takatukka viikossa ja kiveksetkin laskeutuivat ennen keskiviikkoa! 

Huomatkaa muuten Nikki Nakin lyriikassa hieman remumaiset vivahteet, rytmi ja polejnto – ei ole ihan lyrtsit ehkä saaneet sitä viimeistä muotoaan  😎

 

 

Siitä seurasi Luigilla sitten melko ahkera noin vuoden ramppaaminen levykaupassa, että onko se jo tullu, eikö se prkl jo tule, se ensimmäinen albumi? Vuonna -85 tuli. Huh huh!

Siitäpä seurasikin sitten melko fanaattinen fanittaminen ja keikoilla ramppaaminen. Olisinkohan nähnyt Guntit reilut 50 kertaa.

Eka kerran jo kesällä 1985. Itseasiassa paljastan että tämän keikan:

 

 

Mutta kyllä tuli keikoilla rampattua. On vieläkin tallella yksi Erkin antama kapula, ja yksi huikee kuva missä istun Erkinharjun patteriston takana ennen keikkaa. Olin aika tuttu jannu koputtelemassa bäkkärin ovella, ja laskivat myös useasti keikkabussiinkin. Kävin kanttiinista makkaraa, jaffaa ja millon mitäkin.

Ja olihan ne keikat aivan huikeita! Varsinkin siihen aikaan kun ei mitään vastaavaa ollu kuultu eikä nähty. Alkunauhana vuorenpeikkojen tanssi, ja hillittömän savun seasta, hillittömällä volumiilla ihan tajuttoman hyvää rock-musaa.

Yks pörröpää meuhaa sielä peilioktopaneilla varustettujen pannujen takana kuin viimeistä päivää. Kyllä siinä jotenkin ne dingosifonkiset mimmit ja se musa vähän kuulkaa ihmetytti.

Kuunnelkaa Gunttiä, varsinkin vanhaa Gunttiä. Minä kuuntelen aina silloin kun tuntuu että vähän tympäsee. 
Tähän viimeisimpään Guntin kokoonpanoon en sen sijaan ota kantaa. Muutaman kerran olen käyny mulkasemassa, mutta no, en ota kantaa…

Joskus kysyttiin, että mikäs se on Luigin mielestä äijin ja äkäsin biisin alku, vastasin silloin, ja vastaan vieläkin, että kyllä tässä melko lähellä ollaan (video alla). Tuntuu että tulee tuo teutoni tuon kitaransa kanssa ihan tämmösen läppärinkin kaiuttimista vielä kimppuun, ja Erkinharju siihen vielä peruslähtölaskenta pudottelemaan, niin on prkl kyllä äkäistä raporttia ja lähetystä!

 

 

Let the fools do the running.

Have mercy!
-Luigi

Muuta blogistamme

Äetsäläinen modulaatiosukka!

26.04.2022

Tässä kohtaa alkaa tuo vappu rysähdellä niskaan, niin katotaas saadaanko tunnelmaa kohotettua hieman erikoisesti jopa musiikin teorian kautta.

Lue lisää

Sooninen temppeli

13.04.2022

Tämä blogi ei otsikostaan huolimatta kerro tiibetiläisten tantramunkkien kulhohoidoista, vaan ihan jostain toisenlaisesta sooniseta, vähän ärhäkämmästä sielun ja mielen hoidosta.

Lue lisää

Links und vinks #4

30.03.2022

Vähän on nyt Luigilla ideat vähissä, niin laitan teille linkkejä ja vinkkejä taas tulemaan sellasista mitä ette nyt ihan välttis tiedä tai ole kuulleet.

Lue lisää

Voihan W.O.W. ja muut sisaret!

17.03.2022

Automankassa soi nostalgisesti Pat Benatar, ja jäin siinä miettimään muita neitokaisia, jotka suhaili 80-luvulla hard rockin ja kuka minkäkin kimpussa.

Lue lisää

1983 Never Forget #2

14.02.2022

Niinkuin edellisessä blogissa mainitsin, en voi olla käymättä läpi myös kevyempää, mutta silti rokkaavaa vuotta 1983.

Lue lisää

1983 Never Forget!

11.02.2022

Ei mahda olla todellistakaan juuri 1983 vuoden aikana ilmestyneet musiikilliset julkaisut. Jopa järjenvastaiselta tuntuva kattaus aivan klassikoiksi muodostuneita albumeita.

Lue lisää

Tahallista peliä! Ruotsalaista vi**uilua!

26.01.2022

Katsastus-elokuvasta lainatulla nerokkaalla, mutta lyhyellä tuskailulla jatkan siitä mihin viimeksi jäin.

Lue lisää

Gotta Get Some Action, Now!

12.01.2022

2000-luvun vaihteessa ilmaantui tämmönen termi, ehkä tunnetummin Scandinavian Action Rock. Muutamat ruotsalaiset bändit tartuttivat kyllä tyylinsä suotuisasti muutamiin naapureihinkin.

Lue lisää

Merry X-Mosh!

08.12.2021

Hou Hou! Luigi-setä toivottaa oikein napakkaa joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille obligatorisesti!

Lue lisää

AOR – aikuisten oikeeta rokkia!

01.12.2021

Kyllä kuuluu tämä musiikkityyli vahvasti ainakin Luigi-sedän kasariuteen, ja selkeästi ansaitsee aivan ikioman sijansa.

Lue lisää

Links and vinks #3

23.11.2021

Juolahti tässä taasen mieleeni muutama kasarille haiskahtava yhtye ja musiikkinumero, eli laitetaas taas tämmönen linkit&vinkit -blogi taas tähän väliin.

Lue lisää

Lyödään lisää, ja kovemmin!

17.11.2021

Luigin rumpali-spesiaali osa 2.

Lue lisää

Rumpuja lyödään, niitä ei painella!

10.11.2021

Rumpalistit ovat jääneet kyllä nyt turhan vähälle huomiolle. Puretaas nyt vähän Luigi-sedän tuskaa näiltä osin.

Lue lisää

Uudo on numero yksi!

02.11.2021

Tilanne oli Luigi-sedän nuoruudessa kumminkin se, että Udo ja Accept oli bändeistä jossain vaiheessa ylivoimaisesti numero yksi.

Lue lisää

Urbaania tuhomusiikkia!

27.10.2021

Thrash on engelskaa ja tarkoittaa `piestä` tai `hakata` (kepillä, ruoskalla yms.) Ei siis “roskametallia”.

Lue lisää

Vieläkin mie siusta tykkään

20.10.2021

Luigistakaan ei ole tuossa vaiheessa vielä ollut edes ajatusta olemassa, kun viiksiniekka Rudolf Schenker jo polki pumppua pystyyn!

Lue lisää

Spiidii!

13.10.2021

Jos ei toimittajat näitä tyylilajeja keksi, niin muusikot sitten itse.

Lue lisää

Luigin linkit no:2

05.10.2021

Tää on nyt jatkoa edelliselle blogille ihan siitä syystä, että unohtu muutama hyvä linkkivinkki.

Lue lisää

Maybe famous, but never heard (?)

29.09.2021

Tällä kertaa tulee tällänen "Luigi-sedän linkkivinkit” -tyylinen ratkaisu. Pudottelen tähän kaikenlaisia linkkejä bändeihin, joita ette ehkä välttämättä ole kuulleet.

Lue lisää

Tohtorismies, samurai ja pedon lukemat

14.09.2021

Uuden Iron Maidenin levyn kannessa Eddie touhuaa samuraina, mutta tiesitkö että samuraihommista ammennettiin jo Piece Of Mind-levyllä?

Lue lisää

Kuka kiekuu "Burnissa"?

08.09.2021

Tänään käytämme Glenn Hughesia irrallisena ja kömpelönä kirjallisena siirtymätekniikkana ja viittauksena siihen mitä aiotaan käsitellä tällä kertaa.

Lue lisää

Black Star Riders

01.09.2021

Edellisen blogin Sykestelyn johdosta tötöilin yhtenä iltana aasinsillalla ja törmäsin kuulokkeet päässä Scott Gorhamiin.

Lue lisää

Sykes!

24.08.2021

John Sykes, nimittäin. En lähtis aliarvioimaan.

Lue lisää

Texasin kuninkaallinen harmoniajoukkue

17.08.2021

Pysytellään vielä tämän kerran Texasissa, kun sinne kerran edellisessäkin blogissa eksyttiin. King's X – maybe famous, but never heard?

Lue lisää

Texasin teuvohakkarainen

11.08.2021

Varmaan on nämä kaks agenttia jotain kaukaista sukua keskenään.

Lue lisää

Pölyisiä kukkuloita, Dusty Hill!

04.08.2021

Tämä blogi on luonnollisesti omistettu viime viikolla pois nukkuneelle kaikkien tuntemalle pitkäpartaiselle bassohahmolle.

Lue lisää

Lighting strikes!

28.07.2021

Onneksi eräs lukijani (näitä tosiaan lukee joku!) osasi kysäistä "sen jonkun japanilaisen bändin" perään, niin sieltähän se muistilokeroista kaivelemalla löytyi: Loudness!

Lue lisää

Pieni on joskus metallinkin maailma

21.07.2021

Jos tuntuu pieniltä kuviot täällä härmässä, niin ei ne isot ole tuollakaan Kaliforniassa. Anyways, hyvää syntymäpäivää Martinin Jimille!

Lue lisää

Coverin kaverit, ja alkuperäisten liputtajat!

16.06.2021

“Pitikö tuotakin mennä sorkkimaan”, “alkuperäinen on niin paljon parempi”, “olisivat nyt antaneet olla”, “mutta tämähän on parempi kuin alkuperäinen!”... jne. Loputon keskustelun ja kiistan aihe, ja jossain määrin ihan viihdyttävääkin ajanvietettä ja -kuluketta!

Lue lisää

Voi Mikkeli, en paremmin sano!

16.06.2021

Heti kun silmänsä saa auki, niin aivan samalla sekunnilla pyörähtää myös aivo-jukebox käyntiin. Se kun saattaa se soittolistaton beelsebubin aamuradio rajuimillaan olla jostain Ritva Oksasesta Arja Saijonmaan ruotsinkieliseen tuotantoon.

Lue lisää

Muodoltaan taivuteltua sateenkaarta!

15.06.2021

Jäi tuosta ensimmäisestä blogista mielenpäälle pyörimään tollaset vähän rapsakammat autoilubiisit, niin sitäpähän myöten tuolta alitajunnasta paukahti tämmöinen Rainbow:n kipale albumilta Bent Out Of Shape.

Lue lisää

Pyhä sukeltaja sentään!

28.03.2021

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

Lue lisää