26.01.2022

Tahallista peliä! Ruotsalaista vi**uilua!

 

Katsastus-elokuvasta lainatulla nerokkaalla, mutta lyhyellä tuskailulla jatkan siitä mihin viimeksi jäin. Ounasteli alitajuntani että näin tulee käymään, mutta sehän se rittää. Ja entäs sitten? Minähän se täällä Mooses olen!

Pakko katsastaa Anglian lisäksi vähän lisääkin noita naapurin tuohuiluja. Niillä on jotenkin siinä pohjavedessä tai ilmastossa joku entsyymi tai aivan eri joku helevetin mikroilmasto kuin meillä täällä härmässä.

Meillä on täällä Flaming Sideburns. Naapurin Börjellä on taas joka notkossa ja saarelmassa kasks samanlaista. Ihan kehtuuttaa joskus moinen leuhottaminen. No ei vaiskaan, hirmu korvanmyötäistä rokettia kyllä sieltä tarjoilevat. Laitan tähän taas linkit, vinkit ja lyhyet sönkötykset tulemaan!

Lähetääs liikkeelle tämmösestä jonköpingiläisestä orkasta kuin Grande Royale. Vaikutteikseen kertoilevat juurikin tämän ysärin lopun Scandinavian Rockin, ja 70-luvun hiuksekkaan ja leveälahkeisen ilmaisun. Jossain määrin soundeiltaan ja tunnelmiltaan hyvinkin Hellacoptersin omaista näkemystä. Viisi albumia ovat värkänneet alkaen 2014. Kyl mie tykkään!
 

 

Robert Pehrsson -niminen henkilö on mixannut tuon Grande Royalin viimeisimmän levyn. Ja hänellähän on sitten taasen hyvin läheiset kytkökset noihin Hellacopters-ukkoihin.

Thunder Express oli edesmenneen Robert “Strangen” Dalhqvistin Hellacopters-sivuprojekti. Pehrsson luuttusi alussa kitaraa näillä albumeilla. Neljä levyllistä on heiltä ilmestynyt, joista kaksi viimeisintä Dundertåget-nimellä. Vaihtoivat näjetsen laulukielen ja yhtyeen nimen äidinkielekseen.

 

 

På svenska låter de så här.
 

 

Pehrsson skulaili luonnollisesti myös Hellacopters-laulaja-kitaristi-biisinkeksijä Nicke Anderssonin kaa. Nicke laittoi tämän pumpun pystyyn, kun Hellacopters lopetteli 2008.

Nickehän skulaili, kun melkoinen epeli on, ekalle albumille kaikki soittimet itse, mutta halusi kumminkin bändin ympärilleen. Tämä on kyllä Luigi-sedän mielestä älyttömän hyvä bändi kertakaikkiaan, ja sentään tuota! Neljä albumillista on tätäkin hyvettä olemassa.

 

 

Robert Pehrssonilla on myös omakin yhtye. Robert Pehrsson Humbucker. Hirmu hyvä nimi. 

Humbucker on siis yleisnimitys tuplakelaiselle kitaramikille. Murokasta ääntelyä pitävät penteleet, kun potikkaa kääntelee. Luigi antaa nimelle kaksi tähteä. Kaksi tähteä saa myös musiikillinen ilmaisu. Hyvin on tutun kuuloista. No, jos se Anderssoni näilläkin levyillä vierailee ja tuottelee, niin kai se nyt on.

 

 

Anderssonillahan oli myös tämmönen soulahtavampi projekti semmosen amerikkalaisen sedän kuin Scott Morganin kanssa. Hirmu korvan myötäinen projekti. Tällään tähän hieman tuuheamman foxin esimerkiksi.

On aika rapsakka kyyti. Vielä kun tässä on kaikki saluunatkin kiinni ja kaikenmaailman tanssikiellot, perkele! Mie kun nappaan tuosta viskilekkerin ja kirmaan pimpsisilläni kirkuen aurinkoon!

Tämä Anderssonihan skulaa pänistereitä tässä bändissä, ynnä myös sirmakalla laittaa haitantaittaa. Epeli mikä epeli!

 

 

Sit yks tämmönen vinkki ja linkki. Ei ehkä tähän skeneen kuulu, mutta ai kauhia kun on korvanmyötäistä hyvettä tämä orkka.

Olenkohan jo aiemmin höyrynny tästä? Hurreja ovat tietenkin, kuinkas muuten. Tämä on enemmänkin bluesrock/stoner-vaikutteista hommaa. Tässä triossa nykysin on alataajuuksien asiamiehenä eli bassokitarassa Opeth-yhtyeestä aiemmin tuttu kosketinsoittaja ja Spiritual Beggarsissa skulaava Per Wiberg.

Tämä on niin hyvä yhtye, että vallan Luigin rouvakin tykkää!

 

 

Linkitän tähän vielä kokonaisen keikan, jos tylsää karanteenia vaikka siellä jollain pukkaa, ja tämä kamasätkä-niminen orkka on toimiakseen. Hyvä on tämä keikka!

 

 

Kasariblogista kun kumminkin pitäisi olla kyse, ja kun en vittu aina jaksa niitä ky*pänä taottuja tuplabassareita ja tiriseviä kitarasoundeja, niin vinkkaan silti lukutaitoisille kasarihevin diggareille (ilmeisesti sitä olette, jos tänne asti olette tätä haparoivaa tilitystä tavanneet) tuonpahan Ronnie James Dion: Rainbow In The Dark, omaelämäkerran. On kerralla hyvä!

Edesmennyt isoäitini sano aina mulle – että elä Luigi kirruu, kikkeli virruu!

Eli saa sekoila jos oikein tympäsee, mutta hallitusti!

Have Mercy
- Luigi

Muuta blogistamme

Äetsäläinen modulaatiosukka!

26.04.2022

Tässä kohtaa alkaa tuo vappu rysähdellä niskaan, niin katotaas saadaanko tunnelmaa kohotettua hieman erikoisesti jopa musiikin teorian kautta.

Lue lisää

Sooninen temppeli

13.04.2022

Tämä blogi ei otsikostaan huolimatta kerro tiibetiläisten tantramunkkien kulhohoidoista, vaan ihan jostain toisenlaisesta sooniseta, vähän ärhäkämmästä sielun ja mielen hoidosta.

Lue lisää

Links und vinks #4

30.03.2022

Vähän on nyt Luigilla ideat vähissä, niin laitan teille linkkejä ja vinkkejä taas tulemaan sellasista mitä ette nyt ihan välttis tiedä tai ole kuulleet.

Lue lisää

Voihan W.O.W. ja muut sisaret!

17.03.2022

Automankassa soi nostalgisesti Pat Benatar, ja jäin siinä miettimään muita neitokaisia, jotka suhaili 80-luvulla hard rockin ja kuka minkäkin kimpussa.

Lue lisää

1983 Never Forget #2

14.02.2022

Niinkuin edellisessä blogissa mainitsin, en voi olla käymättä läpi myös kevyempää, mutta silti rokkaavaa vuotta 1983.

Lue lisää

1983 Never Forget!

11.02.2022

Ei mahda olla todellistakaan juuri 1983 vuoden aikana ilmestyneet musiikilliset julkaisut. Jopa järjenvastaiselta tuntuva kattaus aivan klassikoiksi muodostuneita albumeita.

Lue lisää

Gotta Get Some Action, Now!

12.01.2022

2000-luvun vaihteessa ilmaantui tämmönen termi, ehkä tunnetummin Scandinavian Action Rock. Muutamat ruotsalaiset bändit tartuttivat kyllä tyylinsä suotuisasti muutamiin naapureihinkin.

Lue lisää

Merry X-Mosh!

08.12.2021

Hou Hou! Luigi-setä toivottaa oikein napakkaa joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille obligatorisesti!

Lue lisää

AOR – aikuisten oikeeta rokkia!

01.12.2021

Kyllä kuuluu tämä musiikkityyli vahvasti ainakin Luigi-sedän kasariuteen, ja selkeästi ansaitsee aivan ikioman sijansa.

Lue lisää

Links and vinks #3

23.11.2021

Juolahti tässä taasen mieleeni muutama kasarille haiskahtava yhtye ja musiikkinumero, eli laitetaas taas tämmönen linkit&vinkit -blogi taas tähän väliin.

Lue lisää

Lyödään lisää, ja kovemmin!

17.11.2021

Luigin rumpali-spesiaali osa 2.

Lue lisää

Rumpuja lyödään, niitä ei painella!

10.11.2021

Rumpalistit ovat jääneet kyllä nyt turhan vähälle huomiolle. Puretaas nyt vähän Luigi-sedän tuskaa näiltä osin.

Lue lisää

Uudo on numero yksi!

02.11.2021

Tilanne oli Luigi-sedän nuoruudessa kumminkin se, että Udo ja Accept oli bändeistä jossain vaiheessa ylivoimaisesti numero yksi.

Lue lisää

Urbaania tuhomusiikkia!

27.10.2021

Thrash on engelskaa ja tarkoittaa `piestä` tai `hakata` (kepillä, ruoskalla yms.) Ei siis “roskametallia”.

Lue lisää

Vieläkin mie siusta tykkään

20.10.2021

Luigistakaan ei ole tuossa vaiheessa vielä ollut edes ajatusta olemassa, kun viiksiniekka Rudolf Schenker jo polki pumppua pystyyn!

Lue lisää

Spiidii!

13.10.2021

Jos ei toimittajat näitä tyylilajeja keksi, niin muusikot sitten itse.

Lue lisää

Luigin linkit no:2

05.10.2021

Tää on nyt jatkoa edelliselle blogille ihan siitä syystä, että unohtu muutama hyvä linkkivinkki.

Lue lisää

Maybe famous, but never heard (?)

29.09.2021

Tällä kertaa tulee tällänen "Luigi-sedän linkkivinkit” -tyylinen ratkaisu. Pudottelen tähän kaikenlaisia linkkejä bändeihin, joita ette ehkä välttämättä ole kuulleet.

Lue lisää

Termosta pulloon, vuorenpeikot!

22.09.2021

Pari sanaa Senjutsusta (vielä sittenkin) ja sitten asiaan: Peer Günt! Jipii jipii!

Lue lisää

Tohtorismies, samurai ja pedon lukemat

14.09.2021

Uuden Iron Maidenin levyn kannessa Eddie touhuaa samuraina, mutta tiesitkö että samuraihommista ammennettiin jo Piece Of Mind-levyllä?

Lue lisää

Kuka kiekuu "Burnissa"?

08.09.2021

Tänään käytämme Glenn Hughesia irrallisena ja kömpelönä kirjallisena siirtymätekniikkana ja viittauksena siihen mitä aiotaan käsitellä tällä kertaa.

Lue lisää

Black Star Riders

01.09.2021

Edellisen blogin Sykestelyn johdosta tötöilin yhtenä iltana aasinsillalla ja törmäsin kuulokkeet päässä Scott Gorhamiin.

Lue lisää

Sykes!

24.08.2021

John Sykes, nimittäin. En lähtis aliarvioimaan.

Lue lisää

Texasin kuninkaallinen harmoniajoukkue

17.08.2021

Pysytellään vielä tämän kerran Texasissa, kun sinne kerran edellisessäkin blogissa eksyttiin. King's X – maybe famous, but never heard?

Lue lisää

Texasin teuvohakkarainen

11.08.2021

Varmaan on nämä kaks agenttia jotain kaukaista sukua keskenään.

Lue lisää

Pölyisiä kukkuloita, Dusty Hill!

04.08.2021

Tämä blogi on luonnollisesti omistettu viime viikolla pois nukkuneelle kaikkien tuntemalle pitkäpartaiselle bassohahmolle.

Lue lisää

Lighting strikes!

28.07.2021

Onneksi eräs lukijani (näitä tosiaan lukee joku!) osasi kysäistä "sen jonkun japanilaisen bändin" perään, niin sieltähän se muistilokeroista kaivelemalla löytyi: Loudness!

Lue lisää

Pieni on joskus metallinkin maailma

21.07.2021

Jos tuntuu pieniltä kuviot täällä härmässä, niin ei ne isot ole tuollakaan Kaliforniassa. Anyways, hyvää syntymäpäivää Martinin Jimille!

Lue lisää

Coverin kaverit, ja alkuperäisten liputtajat!

16.06.2021

“Pitikö tuotakin mennä sorkkimaan”, “alkuperäinen on niin paljon parempi”, “olisivat nyt antaneet olla”, “mutta tämähän on parempi kuin alkuperäinen!”... jne. Loputon keskustelun ja kiistan aihe, ja jossain määrin ihan viihdyttävääkin ajanvietettä ja -kuluketta!

Lue lisää

Voi Mikkeli, en paremmin sano!

16.06.2021

Heti kun silmänsä saa auki, niin aivan samalla sekunnilla pyörähtää myös aivo-jukebox käyntiin. Se kun saattaa se soittolistaton beelsebubin aamuradio rajuimillaan olla jostain Ritva Oksasesta Arja Saijonmaan ruotsinkieliseen tuotantoon.

Lue lisää

Muodoltaan taivuteltua sateenkaarta!

15.06.2021

Jäi tuosta ensimmäisestä blogista mielenpäälle pyörimään tollaset vähän rapsakammat autoilubiisit, niin sitäpähän myöten tuolta alitajunnasta paukahti tämmöinen Rainbow:n kipale albumilta Bent Out Of Shape.

Lue lisää

Pyhä sukeltaja sentään!

28.03.2021

Musiikki-antropologi Luigi Benzini perkaa Kasarikeskiviikko-blogissa läpi nuoruutensa hevimpiä musiikkielämyksiä ja jakelee anekdootteja permanenttipäisistä sankareista sukkahousuissa. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikkona osoitteena www.muuntaja666.fi.

Lue lisää